Clothing Accessories

Οι αγαπημένες εικονογραφήσεις του καλλιτέχνη Ben Mantle

καλλιτέχνη Ben Mantle που απεικονίζει για τα παιδικά βιβλία
Έχει περάσει λίγο περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, επειδή χαιρέτησα έναν άνδρα στην οικογένειά μας. Έτσι, φυσικά επαναπροσδιορίσαμε τις ιδέες διακόσμησης και το πρότυπο συμπεριφοράς που ταιριάζουν στο μικρό δεινόσαυρο. Μεταξύ των πραγμάτων που ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για να εξερευνήσω και να μοιραστώ μαζί του ήταν παιδικά βιβλία.
Μεγάλωσα σε μια πρώην κομμουνιστική χώρα, οπότε η δημιουργικότητα δεν ήταν ποτέ ένα ισχυρό κοστούμι, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά που σχετίζονται με τα παιδιά. Όλοι είχαμε τα ίδια παιχνίδια και σχεδόν τα ίδια ήπια βιβλία ιστορίας. Αναφέρομαι φυσικά στο τμήμα εικονογράφησης.
Αλλά, πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα! Πέρα από τους εικονογράφους των βιβλίων Usborne, υπάρχουν τόσο πολυάριθμοι συγγραφείς άλλων παιδιών που προβλέπουν το πιο φανταστικό των κόσμων. Bub και εγώ είμαστε εξίσου γοητευμένοι από τα χρώματα, τα σχήματα και τα πρόσωπα των κλασικών παραμυθιών που δίνουν νέα υπονοώντας στην ανάγνωση του χρόνου στο κρεβάτι.
Ο καλλιτέχνης Ben Mantle είναι ένας από τους σημερινούς μου ήρωες, που δημιουργεί δράκους, δεινόσαυρους, καρχαρίες και πολλά τέρατα που είναι απολύτως αξιολάτρευτα. Οι εκτυπώσεις του “The Jungle Book” και “Ο άνεμος στις ιτιές” είναι ένα όνειρο παιδικής ηλικίας που έγινε πραγματικότητα. Η προοπτική τους είναι η ιδανική εικόνα του τι μου αντιπροσωπεύει κάθε ένα από αυτά τα βιβλία. Είναι αυτό το μικρό πλαίσιο μυαλού που αιωρείται πάνω από το κεφάλι σας, ενώ διαβάζετε το βιβλίο.

Πάντα πίστευα ότι έχοντας την ευθύνη να εκπαιδεύσει, να διαμορφώσει και να αναπτύξει τη φαντασία των παιδιών είναι συντριπτική. Ωστόσο, είναι ένας από τους ανθρώπους που το κάνουν καλά και απολαμβάνει κάθε λεπτό από αυτό. Είναι το δώρο του να διατηρήσετε μια ισχυρή λαβή του παιδικού όρασου σας, προσθέτοντας πολύπλοκες, ενήλικες έννοιες σε αθώα σχέδια.

Όπως είπα νωρίτερα, δεν είναι μόνο ένας εικονογράφος, αλλά και ένας συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Η βάση της εμπειρίας του κινουμένων σχεδίων χτίστηκε εργαζόμενη στο “Corpse Bride” του Tim Burton, μετά την οποία επικεντρώθηκε επίσης στο σχεδιασμό χαρακτήρων και φόντου. Εικονογράφησε το «Καταπληκτικό κιτ κατασκευής του Callum», το οποίο κέρδισε το Βραβείο Εικόνας του Bishop του Bishop 2013.
Προσωπικά αγαπώ τις εικονογραφήσεις που φαντάζονται σουρεαλιστικά πλάσματα ή τρομακτικά τέρατα με τα πιο αφοπλιστικά χαμόγελα.

0/5 (0 κριτικές)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *